IPhone

Smartphones zijn duur en je wilt er geen honderden euro’s aan uitgeven om te voorkomen dat je beeldscherm beschadigd raakt. Hoewel veel mensen nog steeds screenprotectors kopen om hun beeldscherm te beschermen, zijn ze niet langer essentieel.

Een screenprotector is een flinterdunne folie van kunststof of gehard glas die het glazen beeldscherm van je smartphone beschermt tegen krassen, putjes en of andere beschadigingen.

Screenprotectors waren vrijwel zeker nodig, maar doorbraken in glas en coatings hebben ze, voor de overgrote meerderheid van de gebruikers, overbodig gemaakt. Wanneer je een nieuwe telefoon aanschaft, hoef je geen screenprotector te kopen.

De redenen om een screenprotector te kopen zijn:

 

1. Het vermindert  turen (eye strain)

Matte beeldbescermers verminderen verblinding door reflecties minder op te laten vallen. Nieuwere screenprotectors daarentegen maken gebruik van chemische behandelingen om een extra beschermingslaag te bieden.

Deze antireflectie (AR) screenprotectors buigen strak om verblinding en gereflecteerd licht te verminderen, zowel van de smartphone als van de omgeving, zoals zonlicht. De lichtannulering verhoogt de zichtbaarheid van het scherm en vermindert de noodzaak om te turen om te kunnen zien wat er op het scherm staat.

2. Het beschermt tegen ophoping van vuil

Smartphones verzamelen micro-organismen als gevolg van hun veelvuldig gebruik. Antimicrobiële eigenschappen ingebed in het glas van sommige screenprotectors, helpen om bacteriën van het scherm te elimineren. Bovendien bevatten sommige schermlagen een stofafstotende layer.

Oppervlaktecoatings op screenprotectors omvatten een lipofobe laag die voorkomt dat natuurlijke oliën uit uw vingertoppen zich op het scherm verzamelen en een hydrofobe laag die water afstoot.

3. Het biedt privacy

Sommige screenprotectors hebben een getinte coating die ervoor zorgt dat alleen de persoon achter het apparaat, het scherm kan zien. Vanuit een andere hoek gezien is alles wat je ziet, een getint scherm, wat een geweldige techniek is om nieuwsgierigen weg te houden.

4. Het beschermt tegen slijtage

Gorilla Glass glasbescherming, van de Amerikaanse fabrikant Corning, of een andere gelijkwaardig glasbescherming wordt al gebruikt in de meeste nieuwe smartphonemodellen. Een screenprotector garandeert niet dat je scherm niet breekt als het valt, maar geeft  wel een extra beschermingslaag.

Hoewel alle smartphones uiteindelijk krassen zullen oplopen, zal een screenprotector je telefoon beschermen tegen de dagelijkse sleur, zoals krassen veroorzaakt door sleutels in je zak. Vergelijk je dikker glas met dunner plastic is het verschil duidelijk merkbaar.

 

 

Als je echt een extra beschermingslaag wilt, kan een beschermer van saffierglas de beste keuze zijn. Op de schaal van hardheid van Mohs zijn saffieren iets harder dan Gorilla Glass.

Dus wat denk je nu over het krijgen van screen protector? Heb je gedetailleerdere informatie nodig, neem dan contact op met een professional.

Leave a comment